maandag 16 december 2013

2013-98 Commissie Inwoners en bestuur

Inhoudelijk verliep de vergadering van de commissie Inwoners en bestuur zoals verwacht. Daar heb ik nu niets aan toe te voegen.

Opvallend was wel dat deze keer weer eens opmerkingen werden gemaakt over de redactie van stukken. Nu is dat geen typisch Graafs probleem. Het is nu eenmaal een feit dat de taalvaardigheid in ons land aan het afnemen is.

De hele vergadering speelde communicatieproblemen een belangrijke rol, toegespitst op VVV en tennisverenigingen. Natuurlijk ging ook in de discussie het balletje heen en weer. De ene partij zegt dat er geen overleg is geweest, de ander zegt dat er wel overleg is geweest, maar niet met iedereen. De één zegt we hebben uitgenodigd, maar er is niemand verschenen. De ander zegt, de uitnodiging kwam veel te laat.
Communicatie is zenden en ontvangen. Zender en ontvanger moeten daarom goed op elkaar zijn afgestemd. Als dat niet zo is mislukt ieder overleg en dat zonder dat je echt een schuldige kunt aanwijzen. Bovendien kun je beter naar een oplossing zoeken dan naar een schuldige.

Bij de problematiek van het paracommercialisme ziet het er naar uit dat die weg wordt gevolgd. De VVV-problematiek stond niet op de agenda, maar is nu wel op de agenda van de raad gezet.


Het wordt dus een interessante raadsvergadering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten