zaterdag 14 mei 2011

De vergaderingen van 17, pardon 24 mei

In de ontwikkeling van het "vernieuwend vergaderen" is een nieuwe stap gezet. De vergadering is doodgewoon en stilletjes een week uitgesteld. Dat zou nog niet zo erg zijn als de vergadering niet het topje van een ijsberg was waar vooral veel werk vooraf onzichtbaar blijft. Niet voor niets dat er een jaarschema wordt opgesteld waaraan, als het goed is, weer allerlei afdeling- en clusterplanningen aan vast hangen. Dat schema wordt nu overhoop gehaald zeker omdat de stukken nu ook maar een week later zijn gekomen. Niet alle fracties hebben hun fractieberaad op de nieuwe situatie aangepast. Het CDA hield zo het beraad helemaal zonder vergaderstukken. VPGrave ging in de aankondiging van het fractieberaad er nog van uit dat de raadsvergadering op 17 mei plaats vindt.

Ook deze keer is er geen informatieavond, terwijl er toch wel interessante zaken aan de orde zijn. Ik denk aan het marmerrapport en de visie die Graveon onlangs aan het college heeft gepresenteerd. Wel is er een informatieavond waarbij het publiek duidelijk niet welkom is. Er wordt dan een toelichting gegeven de eerste Burap van 2011. Een onderwerp dat ook op de agenda voor 24 mei staat. Dat agendapunt is zonder de toelichting dan niet te volgen. Jammer, ik begon met de nieuwe stap in de ontwikkeling in het "vernieuwend vergaderen". Ik vind het eigenlijk meer een stap in de ondergang ervan. Ook raadsleden geloven al niet meer in de goede werking van het systeem.

Op de agenda voor de voorbereidende vergadering staat de jaarschijf 2011 van de parkeernota. Ik was nieuwsgierig naar dat voorstel, vooral in verband met de oplossing voor het parkeren tijdens de markt. Die voorziening moet toch zeker in 2011 klaar zijn. Maar in het voorstel staat alleen iets over het onderzoek dat iets duurder wordt, maar dat heeft geen gevolgen voor het benodigde krediet. Het is dan ook alleen maar een informatienota. Ook de voortgang van het parkeerbeleid was een mooi onderwerp geweest voor de informatieavond.


 

In de voorbereidende vergadering wordt nog gesproken over het bestemmingsplan Maaszicht. Gezien de opgetreden vertraging lijkt het mij beter daar maar niet meer naar te kijken. Het is dan ook de bedoeling er dezelfde avond nog over te besluiten.


 

Op de agenda van de besluitvormende vergadering staan ook de punten waar op 12 april al is gesproken. Er zit dus nu 7 weken tussen voorbereiding en besluitvorming. Daar zal met name de VPGRave blij mee zijn. Die partij vond bij de eerste bespreking dat het tijdsverloop tussen die vergaderingen moest worden beperkt., met dit resultaat overigens. Één van die punten is natuurlijk de definitieve (?) uitspraak over het AZC. Ja en dan wordt de relatie vakantie-uitstel vergadering wel zichtbaar. Afwezigheid van raadsleden kan dan tot een totaal andere uitspraak leiden!


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten