dinsdag 18 oktober 2011

De eerste commissievergadering begint zo

Vanavond is de eerste commissievergadering volgens het nieuwe regime. Natuurlijk ga ik er heen al is het maar om de sfeer te proeven. De agenda is niet bepaald zodanig dat je mag verwachten dat de activiteiten van de commissieleden interessanter zullen zijn dan die van Ajax. Maar ja, het leven bestaat uit keuzes maken en daar kom ik bij de bespreking van de begroting wel op terug.

Misschien dat iemand zich nog geroepen voelt gebruik te maken van het spreekrecht aan het begin van de vergadering. Op basis van de ervaringen in de vorige vergadersystemen zou ik wel drie keer uitkijken. Een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen moet je maar denken.


 

De eerste agendapunten omvatten wel een hoop stukken die allemaal keurig op de site staan maar inhoudelijk is het niet meer dan noodzakelijke aanpassingen aan regelingen voor taken die de gemeente namens het rijk uitvoert.


 

En als het dan interessant dreigt te worden bij het agendapunt waarin de raad een stap moet zetten in de richting van één ambtelijk apparaat voor Grave, Cuijk en Mill ontbreken de stukken waar instaat wat precies de bedoeling is. Jan Publiek moet maar genoegen nemen met de mededeling dat de raadsleden die stukken hebben en dat er € 42.500 nodig is om in maart 2012 een volledig plan op tafel te leggen. De raad wordt wel maandelijks op de hoogte gehouden van de voortgang.

Is er nog iemand verbaasd dat de belangstelling om aan het politieke werk in de gemeente actief mee te doen steeds minder wordt?


 

Ook bij de volgende agendapunten die echt op het besturen in Grave slaan ontbreekt alle informatie. Allereerst wordt er een voorstel van de VVD genoemd m.b.t. beëdiging van burgercommissieleden en de auditcommissie onder te brengen bij de verordening op de raadscommissies 2011. Vooral naar het deel dat slaat op de auditcommissie ben ik benieuwd. Ik heb al eerder de hoop uitgesproken dat dit wel eens een verbetering zou kunnen betekenen, zeker als iemand nog op het idee komt ook het presidium in deze regeling op te nemen. Er is kennelijk een concreet voorstel van de VVD. Waarom dat niet net als andere raadsvoorstellen op de site staat is mij een raadsel.


 

Dan is er nog een Stavaza motie van de VVD van april 2011 over verordeningen. Ook die was niet bijgevoegd. Dus maar even gezocht naar die motie. In de besluitenlijst van 12 april staat wel dat er een motie unaniem is aangenomen maar wat die motie inhield blijft een raadsel. Stavaza zal wel StAnd Van Zaken betekenen.


 

Tot slot gaat er weer worden gesproken over het mobiliteitsfonds. Joost mag weten wat nu weer de bedoeling is al zal het wel weer gaan over het voorstel van Trots om kleine bedrijven vrij te stellen van betalen.


 

De agenda voor de raadvergadering van 8 november staat wel op de site en die gaat over grondexploitatie en begroting 2012. De agenda voor de "normale" raadvergadering is er nog niet, maar daar is nog tijd voor.


 

Alvorens dit verhaal te publiceren ga ik maar even naar de bibliotheek om te zien of de ontbrekende stukken daar wel te zien zijn.


 

Ook in de bibliotheek was geen nader informatie te vinden wel een voorlopige agenda voor 15 november. Daar vond ik wel iets merkwaardigs in, maar het is beter de definitieve agenda af te wachten in plaats van nu al opmerkingen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten