vrijdag 5 juli 2013

2013-69 Koninginnedijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De gemeente is begonnen met de aanleg van de infrastructuur rond Catharinahof . Het werk moet 1 oktober klaar zijn. Onderdeel van het werk is het afsluiten van de Koninginnedijk vanaf de Pater vd Elsenstraat tot de Industriestraat. Dat is al eerder aan de orde geweest maar het bleek achteraf niet nodig. Nu moet het wel vanwege de ruimte die nodig is om de verheffing van het Catharinahof op te vangen.

De gemeente moet daarvoor wel een verkeersbesluit nemen waar tegen bezwaar gemaakt kan worden. Waarom zou je dat willen doen? Zelf vind ik het geen goede oplossing, zeker in het licht van de nog onbekende toekomst van het Wisseveld. Maar ik ben geen belanghebbende, bezwaar maken heeft dan ook geen zin.

Je zou verwachten dat alle formaliteiten waren geregeld voordat met het werk wordt begonnen.  Van ons wordt ook verwacht dat we niet met de verbouwing beginnen voordat de vergunning is verleend. Het had ook makkelijk gekund.

Tot nu toe had ik het besluit nog niet zien afgekondigd. Ik heb daarom de gemeente gebeld met de vraag of ik iets over het hoofd had gezien. Dat bleek niet zo. Pas op 8 augustus gaat het college het verkeersbesluit nemen en dan is er zes weken om bezwaar te maken.

Nu is het besluit niet strikt nodig voor de uitvoering van het werk. Als er geen onherroepelijk besluit is mogen we daar gewoon met de auto over het fietspad blijven rijden. Er wordt natuurlijk wel het risico genomen dat er bezwaren gaan komen, die mogelijk tot vertraging zullen leiden en tot een verkeersgevaarlijke situatie.

De gemeente verwacht dat het wel soepel zal verlopen. Dat is ook te hopen want er is geen alternatief.


Het is maar dat u het weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten