woensdag 8 juni 2011

Afsluiten Koninginnedijk

De afsluiting van de Koninginnedijk voor gemotoriseerd verkeer is de laatste week weer in het nieuws geweest. Om parkeerruimte te vinden komen de bouwhekken op de Koninginnedijk te staan en dan kan er geen auto meer door. In een bezwarenprocedure werd van gemeentewege gesteld dat het om een tijdelijke aansluiting ging.

Nu kwam ik in de besluitenlijst van B&W van 31 meid de volgende passage tegen.

Vaststellen ontwerpuitgangspunten inrichtingsplan Maaszicht.

De volgende ontwerpuitgangspunten voor het inrichtingsplan van het nieuwe pand Maaszicht worden vastgesteld:

  • De aansluiting van de Baronesstraat op de Koninginnedijk met een hellingspercentage van maximaal 4% te laten plaatsvinden, volgens de richtlijnen van het Handboek voor Toegankelijkheid;
  • De Baronesstraat in te richten voor 2-richting verkeer;
  • De Koninginnedijk niet inrichten als ontsluitingsweg voor Maaszicht en in stand houden als langzaam verkeerroute, conform eerdere visie Wisseveld.

Uit het laatste bolletje blijkt toch dat het de bedoeling is de Koninginnedijk definitief voor gemotoriseerd verkeer af te sluiten. Dat het college zich daarbij baseert op een visie over het Wisseveld waarvan iedereen, inclusief gemeenteraad en college, vindt dat die moet worden herzien is ook wat merkwaardig.

Wethouder Daandels heeft in de vergadering van 24 mei op vragen van Anja Henisch toch gezegd dat de afsluiting nog bespreekbaar is?

Of is er toch sprake van een ongelukkige formulering van het besluit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten