maandag 20 juni 2011

Nogmaals bezuinigingen

Nogmaals bezuinigingen.


 

Wat te verwachten viel is nu aan het gebeuren. Het college publiceert een lijst met mogelijke bezuinigingen waaruit de raad een keuze mag en moet maken. Ik noem het bezuinigingen, want als je dit proces de naam ombuigingen mee geeft kun je overlijden net zo goed "veranderen van levensfase" noemen. Zo keihard is het nu. Via de pers laten de fracties nu zien dat ze nog in de ontkenningsfase van het rouwproces zitten. Ze haasten zich om "nee" te zeggen tegen allerlei mogelijkheden. VPGrave gaat zover door te veronderstellen dat het wellicht zal meevallen.

Al eerder heb ik er op gewezen dat je ook voor dit rouwproces de tijd moet nemen. Het is ook al lang genoeg van te voren aangekondigd dat het er aan zat te komen. Men is vrolijk doorgegaan met uitgeven.

Je kunt alleen maar hopen op bezuinigen zonder pijn, dus dezelfde kwaliteit kunt leveren voor minder geld, als je er zeker van bent dat je in het verleden alleen maar teveel hebt betaald.

Nu rest niet anders dan stomweg alle bezuinigingsvoorstellen uit te werken. Gelukkig zijn Gravenaren niet als Grieken. Met een goede uitleg zijn wij nog wel bereid het onvermijdelijke te accepteren. Maar dan moet de Graafse bevolking wel serieus worden genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten