donderdag 28 oktober 2010

Agenda besluitvormende vergadering 2 november 2010

Vanmorgen stond de agenda met voorstellenvoor de besluitvormende vergadering op de site van de gemeente.

Opvallend is dat er geen onderscheid is tussen A & B-stukken, terwijl in de voorbereidende vergadering in ieder geval bij de samenwerking op personeelsgebied iedereen instemde met "genoeg gepraat: A-stuk". Nu kan de raad overal nog eens over praten, hetgeen toch al gebruikelijk is.

De brug in Escharen staat dan toch op de agenda. Het plan is goedgekeurd en het krediet is al eerder verstrekt. Inhoudelijk is er dan ook niets meer te beslissen. Bij de aanbesteding is men echter afgeweken van het door de raad vastgestelde beleid. Dus moet de raad toestemming verlenen om van dat beleid af wijken. In feite kan de raad er alleen maar kennis van nemen dat er is afgeweken. De (enkelvoudige) aanbesteding is al achter de rug. Alsnog tot een volledige aanbesteding besluiten is met goed fatsoen niet mogelijk. Het gaat dus om een aangeklede mededeling

Ik vraag mij dan ook af wat het criterium is om afwijken van een raadsbesluit –vooraf of achteraf- formeel voor te leggen aan de raad zoals hier, of gewoon via een nieuwsbrief mee te delen zoals bij het schrappen van het haalbaarheidsonderzoek naar verplaatsingsmogelijkheden van de scheepswerf is gebeurd.

Duidelijk is wel dat de raad niet van plan is wel genomen, maar nog niet uitgevoerde besluiten mee te nemen in de bezuinigingsdiscussie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten