zaterdag 17 november 2012

Oproep voor indieners van een zienswijze bestemmingsplan Grave centrum.


Begin dit jaar heeft de gemeente het ontwerpbestemmingsplan Grave centrum ter inzage gelicht. Er bestond de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Nadien is er niets meer over dat bestemmingsplan vernomen. Nu is toevallig bekend geworden dat het de bedoeling is dit bestemmingsplan op 18 december 2012 in de raad vast te stellen. Uit niets is nog gebleken dat er iets met de zienswijzen is gedaan. Zeker omdat het bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld en ook omdat de zienswijzen bij de raad zijn ingediend zou een overleg tussen gemeenteraad en indieners voor de hand hebben gelegen. In ieder geval zou iedere indiener zijn of haar zaak bij de eigen partij moeten kunnen uitleggen. Zoals het er nu naar uitziet is daar geen tijd voor en rest na vaststellen door de raad alleen nog een gang naar de rechtbank.

De wijkraad heeft inmiddels aan het presidium van de raad gevraagd het bestemmingsplan op 18 december niet te behandelen, maar tijd in te ruimen voor bespreken van de zienswijzen. Vermoedelijk zijn dat er heel wat. Er is zelfs sprake van een 80-tal. Als ieder voor zich zou moeten optreden zou het wel eens chaotisch kunnen worden en tot extra vertraging leiden. De wijkraad acht het zijn taak alles te doen zodat zo spoedig mogelijk een weloverwogen bestemmingsplan tot stand komt. Daarvoor is het nodig te weten wie allemaal een zienswijze hebben ingediend zodat een overleg kan worden belegd om af te spreken in hoeverre gezamenlijk optreden zinvol is.

Daarom:

Heeft u een zienswijze ingediend op het bestemmingsplan Grave centrum? Meld u dan bij info@wijkraadbinnenstadgrave.nl

Liefst met de zienswijze als bijlage.

Hetzelfde geldt voor degenen die schriftelijk of per mail hun mening hebben gegeven over de voorgenomen aanleg van parkeerterreintjes zoals bij de Mariakapel, de Lovendaalsingel en anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten