donderdag 29 november 2012

Een paar opmerkingen


Maandag 19 november werd het hoogste punt van het Hart van Grave bereikt en dat werd natuurlijk gevierd. Ook wethouder Daandels sprak de menigte toe. Hij maakte daarbij één opmerkelijke opmerking. Hij maakte de ontwikkelaar een compliment over de wijze waarop de bevolking van Grave was meegenomen in het ontwerpproces. Er waren regelmatig bijeenkomsten geweest in het Palazzo waarbij de stand van zaken werd toegelicht en op- en aanmerkingen konden worden gemaakt. Bij de volgende bijeenkomst bleek dat niet die inbreng iets was gedaan. Het gevolg was dat er in de vergunningsprocedure geen enkel bezwaar naar voren kwam.
Bij toehoorders bij mij in de buurt en natuurlijk ook bij mijzelf ontlokte het compliment van de wethouder de (ingehouden) reactie waarom de gemeente dan niet hetzelfde deed.

Houd dit in gedachten wanneer mijn komende blogs leest.

---------------------------------------------------------------------------------------------------  

In de rubriek “bellen met de burgemeester” in de Graafsche Courant van dinsdag 27 november werd vermeld dat het huidige Maaszicht naast de monumentenprijs had gekregen. Wat jammer dacht ik eerst, maar als de prijs wel was gewonnen was er natuurlijk pers op afgekomen en tien tegen één dat dan werd gevraagd wat er met het gebouw en vooral de kapel zou gaan gebeuren. En het staat toch wat sneu dat daarop geen antwoord kan worden gegeven. Of is er iemand die het wel weet?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
In de eerst komende raadsvergadering komt de bomenlijst aan de orde. Dat is voor de indieners van een zienswijze over het plan om de bomen op de Kat een belangrijke mededeling. Na het indienen was er immers nog nooit een antwoord gekregen. Volgens de Graafsche courant zou dat alsnog gebeuren. Ik hoop maar dat ze mij zijn vergeten en dat de anderen het antwoord inmiddels hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten