maandag 10 december 2012

De commissie ruimte; nabeschouwing



Gelukkig zorgde mevrouw Schuts er weer voor dat de afsprakenlijst weer wat werd verbeterd. Zo langzamerhand krijg ik het idee dat men in het stadhuis tijd bespaart door verslagen die naar de raad gaan niet te controleren. Dat doet mevrouw Schuts wel.

De vergadering verliep grotendeels zoals verwacht. Vragen werden gesteld en min of meer beantwoord. Politiek gezien hield iedereen het kruit droog. Toen mevrouw de Zoete naar de mening van andere fracties vroeg greep de voorzitter in waar de vraag bleef. Door deze beperkte manier om met de commissies omgegaan worden naar mijn mening wel kansen gemist om in de raadvergadering tot een duidelijke en ook voor de burgers begrijpelijke besluitvorming te komen. De discussie de vorige avond over het parkeren heeft toch wel aangetoond dat de wijze van besluiten voor verbetering vatbaar is.

Toch was er iets heel bijzonders. De wethouder zei luid en duidelijk dat informatie aan de burgers vooraf moet gaan aan de besluitvorming. Ik hoop dat de gemeenteraad hem  daar aan zal houden. Want hij zei erbij dat dit ook in Grave het geval was en dat is niet zo. Kijk de communicatieparagraaf van de raadsvoorstellen van de laatste tijd maar na. Er wordt meegedeeld dat er overleg is geweest tussen gemeentelijke clusters en dat de bvolking via de gebruikelijke kanalen (= Graafsche courantna het besluit) zal worden geïnformeerd. Wijkraden worden sowieso niet vooraf betrokken, een enkele uitzondering nagelaten. Maar goed van nu af zijn er betere tijden.

De behandeling van de agendapunten heeft mij niet veel wijzer gemaakt. Het worden allemaal B-stukken. Misschien dat mijn bemerkingen in de raadsvergadering nog aan de orde komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten