vrijdag 5 april 2013

2013-39 De komende vergaderingen


De agenda’s voor alle commissievergaderingen staan nu op de website. Dat is keurig op tijd. Er zijn wel wat opvallende punten.
Allereerst ontbreekt deze keer het voorstel voor de brede school. Vorige vergadering is het voorstel voor de tweede maal verworpen. Er is dus niets besloten en er kan dus niets gebeuren. Ook dat was niet de bedoeling van de raad.

Wat weer wel op de agenda staat is het burgerinitiatief Binnenhof. Daarvan heeft de raad al twee of drie keer (ik ben de tel kwijt) vastgesteld dat het aan de eisen voldoet en dat het college met een reactie moet komen. Volgens het “voorstel” van de vergadering van 19 maart zou dat op 23 april moeten. Dat was toen al onhaalbaar en ook nu ontbreekt de B&W-visie. Dat wordt dus weer een nieuwe datum vaststellen. Volgens de bijlagen zou dat weer 23 april zijn. St. Juttemis lijkt mij een aardig voorstel. Binnenkort komen wel de eerste bewoners.

Op de agenda voor de commissie bestuur en inwoners staat als enig inhoudelijk punt een nieuw krediet voor het inhalen van de achterstand bij de handhaving. Dat wordt de derde maal. Inhoudelijk is er niets veranderd ten opzichte van vorige keren. De raad zal wel sputteren en dan toch zwichten voor het dreigement dat de provincie het anders gaat doen en dan kost het nog meer.

Interessant kan in de commissie Inwoners en bestuur wel de presentatie worden van de nieuwe ideeën over het jongerencentrum.

Op de agenda van de commissie ruimte staan enkele agendapunten waarvan tijdens het fractieberaad van het CDA nog het idee leefde dat zou kunnen worden volstaan met “voor kennisgeving aannemen”  en we wachten concrete voorstellen af. Kaderstellend heet dat in het jargon. Ik heb toch het vermoeden dat het college zeker met het drieluik van agendapunt 5 Koersnotitie structuurvisie/woningbouwprogrammering/ontwikkelingsvisie Waterfront wel verder wil gaan. Dat geldt zeker voor het woningbouwprogramma. En dan worden deze stukken wel wat snel door de raad heen gesjast; 16 april in de commissie en 23 april in de raad. Deze onderwerpen zijn toch wel dermate belangrijk dat een publieke presentatie op zijn plaats zou zijn geweest alvorens de raad beslist.

Het motto van deze raad is echter nog steeds. “besturen op afstand” ofwel “burger bemoei je er niet mee”

Waarschijnlijk kom ik op enkele punten nog terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten