donderdag 18 april 2013

2013-45 Commissie ruimte; bestemmingsplan buitengebied


De behandeling van het bestemmingsplan buitengebied liep zoals ik had verwacht en dus iedereen die bij de voorbereiding was betrokken ook had kunnen verwachten. Er hadden zich zoveel insprekers gemeld dat één avond niet genoeg zou zijn om ze alleen maar aan te horen, laat staan de inhoud te verwerken. Er had dus al een extra bijeenkomst moeten en ook kunnen worden georganiseerd. Dat is niet gebeurd en dus ontstond weer een verwarrende situatie.
Tijdens de vergadering werd afgesproken een extra commissievergadering te beleggen op maandag 22 april en daarom de raadsvergadering van 23 april bij voorbaat te splitsen en voor het vervolg vrijdag 26 april te reserveren. Dan zouden de fracties ook gelegenheid hebben zich te beraden over de geleverde inbreng van insprekers. Op zich in de eenmaal ontstane situatie niet zo’n gekke aan pak. Helaas bleken er toch elders in het stadhuis al bekende omstandigheden te zijn die deze planning zo niet onmogelijk dan toch wel ongewenst maakten. Nu wordt de extra commissievergadering vrijdag 19 april gehouden en begint de raadsvergader8ing al op maandag 22 april en voortgezet op de oorspronkelijke datum. Als je de nooduitgang die het reglement van orde hiervoor heeft hiervoor gebruikt is het geen nooduitgang meer. Nu maar hopen dat alle betrokkenen tijdig zelf hiervan op de hoogte zijn gesteld.
Positief is wel dat deze vergaderingen op de homepage van de gemeentelijke website zijn aangekondigd. Zou iemand mijn weblog 2013-42 hebben gelezen?

Inhoudelijk valt er over dit onderwerp nog niets te melden. De inhoudelijke bespreking maakt dan wellicht ook duidelijk waarom uitstel van het besluit tot de volgende vergadering niet kan. Mogelijk dat uitstel de gemeentelijke positie in de handhavingzaak, waarin de gemeente het advies van de commissie naast zich neer heeft gelegd, verzwakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten