zaterdag 5 december 2009

loswal

De loswal staat toch op de agenda van de besluitvormende vergadering van 17 december en de voorbereidende van 15 december. Het stuk komt bij mij over als een zoethoudertje. De raad wil er over praten en dus wordt er over gepraat. Voor dit voorstel geldt echt “ze drinken een glas, ze doen een plas en alles blijft zoals het was”. Nou niet helemaal, het is meer een stap terug omdat het nu gaat om een uitgeklede eerste fase.

In de planning op pagina 3 kun je lezen dat het plan wordt uitgevoerd nadat de alternatieve parkeervoorziening is gerealiseerd en de nodige vergunningen zijn verkregen. Zoals ik in mijn reactie op de presentatie al verwachtte zal de vergunning voor de steiger wel niet zo vlot komen. Die steiger, toch wel essentieel voor het plan, is dan ook voorlopig weggelaten.

De besluiten die van de raad worden gevraagd zijn ook niet hemelschokkend. Het krediet is bij de begrotingsbehandeling al vrijgegeven en met de materiaalkeuze moet de raad zich niet willen bemoeien. Voor kennisgeving aannemen dit voorstel. In het stuk wordt trouwens enkele malen aangegeven dat de raad in een later stadium alsnog kan besluiten het anders te doen of alsnog te wachten tot het plan in één keer kan worden uitgevoerd.

Helemaal tot slot. Verhogen van het Maaspeil is één van de redenen de loswal aan te pakken. Alle reden dus om van Rijkswaterstaat een bijdrage in de kosten te vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten