vrijdag 9 april 2010

Werkzaamheden markt

Woensdag trof ik in de Graafche Courant de mededeling aan dat vanaf 3 mei rioleringswerkzaamheden op de markt worden uitgevoerd en dat daarvoor de markt 2 vrijdagen naar de Lunette wordt verplaatst en twee dagen het kruispunt Rogstraat/markt wordt afgesloten. Die mededeling verbaasde mij. Natuurlijk is het fijn dat de riolering in orde wordt gebracht en daarvoor zal af en toe een straat moeten worden afgesloten. Waarom dan mijn verbazing? Diezelfde middag sprak ik nog een lid van de wijkraad en ondernemers over parkeren in de binnenstad. Daar kwamen natuurlijk ook andere zaken over de binnenstad aan de orde, maar dit onderwerp niet. De verklaring was eenvoudig. Diezelfde avond bleek mij dat zij van niets wisten. U begrijpt dat daarmee het vertrouwen van wijkraad en ondernemers in het gemeentebestuur niet is toegenomen, hetgeen alle politieke partijen toch wel willen. Als je wilt dat wijkraden de verbinding vormen tussen gemeentebestuur en bevolking zul je die wijkraden op zijn minst moeten informeren. Voor de winkels in het gebied zijn de gevolgen aanzienlijk. Je zult maar net in die tijd een actie hebben gepland of misschien kan het juist een reden zijn om een actie te gaan voeren zodat klanten de onvermijdelijke overlast voor lief nemen en naar jouw winkel komen in plaats van direct naar Wijchen door te rijden. En sowieso is het netjes als je zoiets niet uit de krant hoeft te lezen. De raad zelf wordt ook altijd pissig als zij nieuws niet rechtstreeks te horen krijgen. Wat gij niet wilt .....enz.

Gelukkig waren de marktkooplieden wel op de hoogte. Iedere verandering in het gebruikelijke stramien is nadelig voor de omzet, maar bijeen houden van de markt is dan nog het beste, dus verplaatsen naar de Lunette is dan voor hen aanvaardbaar. Dat kost natuurlijk op de meest drukke dag wel een flink aantal parkeerplaatsen terwijl Hofplein al is weggevallen. Gelukkig kun je de auto nog kwijt op het huidige CHV-terrein en omgeving. Maar dan moet niet net in die tijd worden begonnen met het bouwrijp maken van dat terrein voor het nieuwe Maaszicht, hetgeen zoals ik weer ergens anders hoorde, wel de bedoeling is.

Volgens de mededeling is alles op 19 mei weer in orde, maar er hoeft bij het werk of met het weer niet zo heel veel mis te gaan of je verzeilt in het Pinksterweekend en dan zijn de rapen natuurlijk echt gaar. Uiteindelijk valt het lange Hemelvaartweekend ook in de werkperiode.

Alsnog overleg is dan ook wel gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten