woensdag 19 juni 2013

2013-61 Commissie Audit 18 juni 2013

De vergadering van de commissie Audit heb ik afgeluisterd. Voor publiek worden de commissievergaderingen steeds minder interessant. Zeker in dit geval hield de voorzitter de leden strak aan de afspraak dat alleen maar technische vragen mogen worden gesteld. Steeds meer worden de vragen wel aangekondigd, maar schriftelijk gesteld. De antwoorden, zeker als ze interessant lijken, komen bijna allemaal schriftelijk. En dan moet de raad volgende week beslissen! Overleg met de achterban komt helemaal niet aan de orde.

Zoals verwacht zullen de voorstellen met betrekking tot het samengaan van de CGM-gemeenten zonder meer worden goedgekeurd. Er A-stukken van maken was iets te veel gevraagd.

Toch kwamen er tussen neus en lippen door wel enkele interessante mededelingen.

  •           Er is blijkbaar weer een memo verschenen over de kadernota; Daar zien wij dus niets van
  •      Vooral Jacques Leurs had problemen met de stukken. Er zijn kennelijk ook verschillende versies in omloop.  Meegedeeld werd dat de papieren versies maatgevend zijn. Die zijn niet zonder meer beschikbaar voor de gewone burgers. Toch wordt beweerd dat alles op de website staat! Ik baseer mijn opmerkingen altijd op informatie die op de site staat en dus op onvolledige informatie. Het is maar dat u het weet.
  •           Het college heeft gisteren (18 juni) besloten dat er een verbeterd systeem komt voor raadsvragen. Dat lijkt op zich goed nieuws. Het wordt echt goed nieuws als daarbij rekening wordt gehouden met toegankelijkheid voor burgers. Ik heb inmiddels ontdekt dat de belangstelling voor raadsstukken niet groot is. Daar moet wel aan worden gewerkt.
  •           Het belangrijkste is wel wat over het Wisseveld werd meegedeeld.

Allereerst kregen de leden (en het publiek?) een notitie uitgereikt over de samenstelling van de 10 miljoen strop. Die informatie zal wel niet op de site komen.

Vervolgens blijkt er vanavond (19 juni) een besloten raadsvergadering te zijn over het Wisseveld. Het is een raadsvergadering dus is de kans groot dat er ook besluiten worden genomen die dan waarschijnlijk weer geheim zullen zijn.

Via gedoe over een vraag van Keerpunt 2010 werd bekend dat de kans groot is dat de gemeente € 375.000 minder leges voor de Catharinahof zal ontvangen dan waarop is gerekend.

Dan schiet de gemeente de kosten van de openbare ruimte rond Catharinahof ad € 800.000 voor en moet dan zien de helft terug te krijgen van Brabant Zorg en GBB. Met name GBB heeft daar geen zin in.


Ik ga deze dagen, als het weerbericht het toelaat, de kadernota en de jaarrekening, zoals ze op de website staan, nog maar eens bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten