zaterdag 22 juni 2013

2013-63 Burgerinitiatief Binnenhof, zoveelste bedrijf.

Ook over  het burgerinitiatief Binnenhof, dat dinsdag ook weer eens op de agenda staat heb ik nog iets op te merken. Het is niet in de commissie geweest en het college gaat gewoon voorbij aan de opmerkingen, zeg maar gerust wens,  van de VVD  om af te wijken van alle uitspraken tot nu toe.  Er is dan ook een grote kans dat dit niet het laatste bedrijf van deze soap is. Maar daarover heb ik het zaterdag 15 juni al gehad. 

In dat artikel heb ik ook geschreven dat ik het wel slim vond van het college om alvast een omgevingsvergunning aan te vragen. Dat zou het zijn geweest als de aanvraag zo in elkaar zou zitten dat de vergunning zou kunnen worden verleend en bestand zou zijn tegen zienswijzen en later bezwaren. En dat is niet het geval.

De aanvraag was na afspraak in te zien. Soms is het handig iets niet zelf te kunnen of te weten, maar iemand te kennen die over de gewenste informatie beschikt. En zo heb ik de vergunningaanvraag kunnen lezen. Ik was daar gauw mee klaar. Allereerst is de aanvraag beperkt tot het kappen van de kastanjes en het slopen van de muur. Er is wel een rapport bijgevoegd waarin staat dat de bomen ziek zijn en nog 10 à 15 jaar hebben te leven. Van zo’n mededeling zou ik niet schrikken. Daarbij komt dat deze gegevens ook al bekend waren toen de raad verklaarde dat deze bomen beschermd moesten worden. Wel staat in het rapport dat als de muur wordt gesloopt de bomen het niet zullen overleven. 

Over het waarom van het slopen van de muur, en dus de onafwendbaarheid van het kappen van de bomen, staat in de aanvraag totaal niets.

Over de wijze waarop de bomen worden verwijderd en de muur wordt gesloopt is evenmin iets terug te vinden. En dat is wel belangrijk. Grave als historische stad heeft nog onlangs besloten dat de hele binnenstad archeologisch gezien beschermd moet worden. Dieper graven dan 50 cm mag dan ook niet zonder eerst een archeologisch onderzoek te verrichten. Bij deze vergunningaanvraag had dus het resultaat van dat archeologisch onderzoek moeten zitten of er had moeten worden aangetoond dat niet dieper wordt gegraven dan 50 cm. In die mogelijkheid gelooft niemand. Of zou men met een grote kraan de bomen met wortel en tak uit de grond willen trekken?? Dan valt de muur vanzelf wel om,

Deze vergunningaanvraag is kansloos.

Mevrouw Schuts heeft de aanvraag ook niet gezien, want dan was het aantal slordigheden wel minder geweest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten