woensdag 5 maart 2014

2014-12 Raadsvergadering 25 februari deel 3 motie Keerpunt 2010

Agendapunt 22b ging over een verzoek van St. Anthonis om aan te sluiten bij CGM. Keerpunt had dit in de krant gelezen. Omdat de raad van Grave daar niets van wist diende Keerpunt direct een motie in. 

Het was nog niet zo eenvoudig om bij het begin van de behandeling de motie boven water te krijgen. Hij bleek op de Ipad van de raadsleden te staan onder agendapunt 24. De raadsleden uit de brand, maar het publiek had nog geen idee. Maar Jacques Leurs mocht in ieder geval het “dictum” voorlezen. Dat luidde eenvoudig “draagt het college op het verzoek van de gemeente St.Anthonis in de eerstvolgende werkvergadering aan de nieuwe raad voor te leggen”. 

Hij had nog wel een paar zinnen en misschien dat daar een motivering in stond, maar dat zullen we wel nooit weten. Alvorens de discussie kon beginnen kwam de voorzitter met de mededeling dat er geen verzoek was en dat de motie dus onuitvoerbaar was. Daarop werd de motie ingetrokken met de mededeling dat Keerpunt er op terug zou komen.


In een oud handboek voor raadsleden staat: “lees alle kranten, maar ga voor je raads-vragen gaat stellen eerst na wat er werkelijk aan de hand is”. Dat advies is blijkbaar nog steeds van kracht, Het geldt overigens ook voor blogs en andere media. In het algemeen is het in de politiek verstandig alleen vragen te stellen als je al een goed idee hebt over het antwoord dat je krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten