maandag 10 maart 2014

2014-18 Raadsvergadering 18/25 februari slot.

Zo langzamerhand dreigt mijn commentaar nog langer te worden dan de vergadering zelf. Over de punten die op 18 februari zijn behandeld heb ik overigens weinig nieuws te melden. Ik maak me er dus maar met een Jantje van Leiden vanaf.

Brede school Oost.
Aan het besluit om de Brede School Oost was de voorwaarde verbonden dat eerst de bestaande school Hartenaas moest zijn verkocht. Het college kwam nu met een intentie-overeenkomst. Voor de voorstanders van opname van de openbare school in het complex was dit voldoende, voor de tegenstanders niet. Daar werd nog over heen en weer gepraat en uiteindelijk gestemd. Het voorstel werd aangenomen met de waarschuwing van de tegenstanders dat de voorstemmers verantwoordelijk zijn voor de noodlottige gevolgen. Ik ben benieuwd of de nieuwe raad  er nog iets aan wil doen. Er werd ook nog een motie aangenomen om de koper te verzoeken om voor zonnepanelen en duurzame dakbedekking te zorgen.

Gemeente app
Omdat er al van alles op ICT-gebied moet veranderen in CGM-verband stelde het college voor nu niet op eigen houtje nog iets te ondernemen.
De indieners hielden een pleidooi om het toch te doen, maar hadden niet in de gaten dat het voorstel was het juist niet te doen. Enthousiast stemden ze daarom voor, met als gevolg dat het voorstel met ruime meerderheid werd aangenomen en dus de app de prullenmand in kon. De voorzitter liet niet toe dat de publiek in lachen uitbarstte. Dat zou teveel op uitlachen lijken en dat was het natuurlijk ook.

Verordening kwaliteitsverbetering landschap
Over dit door de provincie verplichte nummer werd nog wat gepraat over de gevolgen en vervolgens werd het aangenomen.

Evaluatie van de parkeernota
Bij de behandeling speelde het idee van het college om degenen die volgens het college op eigen terrein parkeergelegenheid hebben niet in aanmerking te laten komen voor een ontheffing van de blauwe zone-regeling een grote rol. Ik kan daar kort over zijn: dat recht blijft voorlopig nog gehandhaafd. Het was ook in mijn ogen een wat dubieuze regeling. Het mag dan de bedoeling van de architect zijn geweest een ruimte te bestemmen voor het stallen van een auto, maar wie belemmert de bewoner daar in plaats van een auto allerlei dierbare spullen te bewaren?

Natuurlijk kwam ook parkeren op het Visioterrein weer aan de orde. Echt nieuws kwam er niet uit.
In de nota en dus ook in de behandeling kwam naar voren dat het parkeerprobleem nogal meeviel en dat stemde tot tevredenheid. Nu is er nooit gezegd dat er in Grave op dit moment een tekort aan parkeerplaatsen is. Maar het is de bedoeling een groot aantal bezoekers naar Grave te trekken en dat betekent dat er voor die bezoekers parkeerruimte beschikbaar moet zijn en dat het meest aantrekkelijke deel van de stad niet met auto’s moet zijn vervuild. 

Er is dus geen overschot aan parkeerplaatsen, er is een tekort aan bezoekers.

Aanleg van Camperplaatsen 
Ook hierover werd na de commissiebehandeling nog uitgebreid gesproken. Zoals vaak was het bij de voorbereiding niet gelukt omwonenden gerust te stellen. Er werd voorgesteld 4 plaatsen aan te wijzen waarvan er één wat voorzieningen krijgt. Er waren 2 amendementen en een idee om de behandeling door te schuiven naar de volgende raad. Ook een combinatie met de jachthaven kwam nog aan de orde. Het leek wel een commissievergadering.

Uiteindelijk bleek gezien alle vaagheden het collegevoorstel het meest meningdekkend, als u begrijpt wat ik bedoel. Met de toezegging dat de omwonenden zullen worden geïnformeerd en bezien zal worden of er nog afvalbakken worden geplaatst werden de amendementen verworpen en het voorstel aangenomen.

Bestemmingsplan Hof van Esteren
Dit project kent al een lange geschiedenis met voor- en tegenstanders. Dat betekent ook dat de veranderingen in de woningmarkt hun invloed hebben laten gelden. Laat ik kort zijn. De raad heeft het bestemmingsplan vastgesteld en het is aan de tegenstanders te bepalen of zijn  in beroep gaan bij de Raad van State.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten