maandag 10 maart 2014

2014-16 Raadsvergadering 25 februari deel 6 Aanpassingen Structuurvisie

In de vergadering van januari was de structuurvisie 2025 vastgesteld. Dat was blijkbaar zo zorgvuldig gebeurd dat er nu 2 initiatiefvoorstellen lagen om die visie alweer aan te passen.

Agendapunt 20 ging over de grens van het waterfront. Tijdens de behandeling in januari was die kwestie ook al aan de orde en toen werd de grens gelegd bij de oude haven. Het werd een wat warrige discussie over het belang van het opnemen van de grens. Volgens een deel ,van de raad zou bij een grens op de plaats van het voormalige zwembad (niemand durfde kennelijk te spreken van de voormalige plaats van de prinses Margriet) een grotere kans op subsidie opleveren en volgens anderen was die grens strijdig met diverse hoofdstructuren en zou het verleggen in plaats van subsidie moeilijkheden opleveren. Het voorstel werd met 8 tegen 6 verworpen.

Agendapunt 19 betrof het project om in samenwerking met de bewonersvereniging BVV Velp een nieuw hart te geven. De eerste fase van dat project is gerealiseerd. Over de tweede fase waren met de BVV afspraken gemaakt. In de structuurvisie was echter een andere uitvoering opgenomen. Hierover zou met de projectontwikkelaar een  overeenkomst worden afgesloten. De BVV is hier niet bij betrokken.


Bij de behandeling van de structuurvisie in de vorige raadsvergadering was al toegezegd dat er eerst overleg zou plaatsvinden alvorens de overeenkomst wordt getekend. Keerpunt vond dit achteraf kennelijk niet voldoende en diende een initiatiefvoorstel in. Volgens dat voorstel zou de raad moeten besluiten het college opdracht te geven de overeenkomst niet aan te gaan en het vertrouwen met de BVV te herstellen. Eigenlijk is een motie hiervoor het geĆ«igende middel; de raad besluit niets, maar geeft het college opdracht iets te doen. 

De voorzitter vond dat zelfs te sterk en verzocht de opdracht te wijzigen in een verzoek, hetgeen gebeurde. 
Er ontstond een uitgebreid interruptiedebat over de vraag of de toezegging van de wethouder sterk genoeg was of niet. Bij de stemming bleek de meerderheid voldoende vertrouwen te hebben. Het initiatiefvoorstel werd met 8 tegen 6 afgestemd. Vraag blijft of de wethouder in de gelegenheid wordt gesteld het in hem gestelde vertrouwen waar te maken. Daarvoor zal hij moeten worden herkozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten