vrijdag 10 juli 2009

10 juli 2009 artikel Gelderlander over MFC

De publicatie in de Gelderlander over het afstoten van Esterade, Katrien en de Westhoek is natuurlijk aanleiding voor vragen en opmerkingen.

  • Waarom staat deze informatie nu wel in de krant en was die niet opgenomen in de stukken voor 7 juli of beschikbaar tijdens de vergadering? Nu is er weer aanleiding voor uitgebreide discussie op 14 juli en dat is wat de voorzitter eigenlijk niet wil.
  • De Gelderlander heeft het over geboden bedragen. De wethouder had het over bedragen die in een verslag werden genoemd. In het verhaal in de krant wordt ook gesproken over een memo. Dat roept de vraag op hoe hard de bedragen zijn. Is het een verslag dat door de partijen is goedgekeurd of is het niet meer dan een gespreksaantekening van een ambtenaar en zijn de genoemde bedragen niet meer dan indicaties. Van wanneer is dat verslag? Het maakt wel iets uit of dit nog van voor de crisis is of van vorige week. Wat zijn de voorwaarden over leveren en betalen? Zo is er nog een hele riedel vragen waarop de antwoorden moeten zijn gegeven alvorens de raad er over kan vergaderen.
  • Leuk is natuurlijk dat er geld wordt geboden, maar net zo belangrijk is wat de koper met de grond gaat doen. Hendriks-Coppelmans kennende zal er wel geen speeltuintje op komen. Moet de raad niet eerst praten over de nieuwe bestemming alvorens voordat de grondprijs aan de orde komt? Het zal wel verschil maken of er starterswoningen op komen dan wel luxe apartementen. Is zo’n nieuw plan niet concurrerend met andere projecten (zie strategische agenda) ?

Dit alles is voor mij weer een argument om de beslissing over het MFC los te koppelen van de discussie over de overige accommodaties en dus de financiering geheel uit de huidige reserves te halen. Ik erken dat dit niet de goede manier is en dat het omgekeerd had gemoeten, maar als hadden komt is hebben nu eenmaal voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten