woensdag 27 januari 2010

Vergoeden energiekosten Voedselbank

Duidelijk was dat een groot deel van, zo niet de hele raad eigenlijk vindt dat de voedselbank in leven moet worden gehouden. Zeker omdat de gemeente er nog niet in is geslaagd die instelling overbodig te maken. Ook de wethouder heeft ooit gezegd dat het vergoeden van energiekosten blijft zolang de gebruiksovereenkomst van kracht is. Nu wordt om de gemeente moverende reden het gebruiksrecht wel ieder jaar opnieuw gegeven, maar er is toch van een continuïteit sprake en van een koppeling tussen gebruik ruimte en vergoeding energiekosten. Het resultaat is dan ook voorspelbaar: de voedselbank behoudt zijn vergoeding. Dat kan ook door de energierekening rechtstreeks naar de gemeente te lalen komen en te betalen. Extra werk levert dat niet echt op en de voedselbank kan het geld niet aan andere zaken besteden waarmee de neiging om het een verkapte subsidie te noemen ook weg is.

Hoe dit in de besluitvormende vergadering snel te laten verlopen?

Een nieuw kort voorstel. “Aangezien we er met z’n allen niet in zijn geslaagd de voedselbank overbodig te maken moet die instelling nog blijven bestaan. Daarom wordt het pand aan de Arnoud van Gelderweg ook voor het jaar 2010 beschikbaar gesteld en komen de energiekosten voor rekening van de gemeente. De rekeningen worden rechtstreeks door de gemeente voldaan. De kosten worden geboekt bij de energiekosten gemeentelijke gebouwen, zodat geen nieuw budget nodig is.”

Ik ga er hierbij van uit dat de kosten in de ruis van alle energiekosten van gemeentelijke gebouwen verdwijnen.

Overleg en afstemmen met de portefeuillehouders in het Land van Cuijk die ook met deze materie te maken hebben is nooit weg en daartoe zal iedere wethouder wel toe bereid zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten