maandag 11 januari 2010

Vertrouwelijkheid zin of onzin

Er was weer gedoe over het schenden van vertrouwen door raadsleden. Er dreigde zelfs een justitieel onderzoek en misschien dreigt dat nog. Dat wordt natuurlijk ook niets.

De enige manier om iets geheim te houden is gewoon door het niet te vertellen. Als in Nederland een geheim bekend is bij 3 mensen, die geen eigen belang hebben bij het niet vertellen, weet binnen de kortste keren de hele wereld het. Daar helpt geen enkele verplichting tegen. Met de informatie dat het COA 8 miljoen over zou hebben hoefde en kon de raad helemaal niets.

Waarom het dan toch, zij het vertrouwelijk, meedelen? Mogelijk was het bedoeld om de raad weer even zoet te houden? In september is de wens van het COA gepresenteerd om in Grave te blijven. Begin 2010 –dus nu- zou er over moeten worden beslist. Dat zou door het college worden voorbereid. Behalve een bezoek aan een wellicht ook voor Grave geschikte aanpak is er niets zichtbaars gepresenteerd. Ook over de gemeentelijke positie bij de ontwikkeling van het Wisseveld bestaat nog steeds onduidelijkheid. En dan is iedere informatie natuurlijk welkom. Ik hoop trouwens dat de raad bij de keuze al of geen AZC andere argumenten hanteert dan een eventuele opbrengst van grondverkoop.

De raad vertrouwelijk meedelen dat 1+1 als 2 uitkomst heeft is ook geen zinvolle bezigheid. Met het genoemde aantal van 400 bewoners en enige kennis van grondprijzen en een kijkje via internet naar Winterswijk is wel een gok te maken naar de grondprijs en die kon dan wel eens op 8 miljoen uitvallen. Maar waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Ik in ieder geval niet.

Ik heb al geschreven dat ik het niet meer zinvol vind te schrijven over communicatie. Dat zal ik dan ook nu niet doen ofschoon dat bij dit onderwerp wel dringend noodzakelijk zou zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten