donderdag 10 januari 2013

2013-2 Bestemmingsplan centrum Grave


Het nieuwe conserverende, dus niets nieuws bevattende, bestemmingsplan voor de binnenstad van Grave is niet op de agenda voor de vergadering van 18 december geplaatst omdat er tijd moest komen voor een reactie op de zienswijzen. Die hadden voor een belangrijk deel betrekking op parkeerplaatsen bij Mariakapel en Lovendaalsingel.

Op 3 december heeft de raad een motie aangenomen om op die plaatsen geen parkeerplaatsen aan te leggen. Het college heeft toegezegd die motie uit te voeren. In eerdere blogs heb ik vermeld dat daardoor het ontwerpbestemmingsplan moest worden aangepast. In het vigerende en dus ook in het nieuwe bestemmingsplan is, althans volgens het college, de aanleg wel mogelijk. Ambtelijk is mij dit ook bevestigd.

Zojuist zie ik op de gemeentelijke site de agenda en de stukken voor de commissievergadering van 22 januari met daarop het agendapunt

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Centrum, Grave' (NL.IMRO.0786.BPCentrumGrave-va01)
(presidiumversie)

Allereerst is het natuurlijk slordig, maar ook stom, om te vermelden dat dit de presidiumversie is. Het presidium heeft het voorstel dus klakkeloos en kritiekloos op de agenda van de commissie gezet.

Erger is dat de naam van het bestemmingsplan onjuist is. Wil je het inzien dan moet je naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl Het raadsvoorstel verwijst daar ook naar. Als je daar het bestemmingsplan ‘Centrum, Grave’ zoekt vind je niets. ‘Grave centrum’ heeft wel resultaat.

Maar het ergste is dat het raadsvoorstel op één wijziging na het ongewijzigde voorstel van 18 december is. In de kop is de datum van de raadvergadering gewijzigd van 18 december 2012 in 5 februari 2013. De ondertekening is nog steeds 6 november 2012 en ook het ontwerpbesluit vermeldt nog steeds 18 december 2012 als datum van het besluit. In de tekst wordt dan ook met geen woord verwezen naar de motie van de raad van 3 december 2012 en de toezegging van het college die uit te voeren.

Ik heb direct naar het stadhuis gebeld, maar daar was niemand te vinden die hier een verklaring voor kon vinden.

Ik had dit gezien binnen 10 seconden nadat ik het voorstel had gedownload. Is er dan geen managementlid, geen collegelid en geen presidiumlid die dit is opgevallen? Nu heeft de toevoeging dat dit het voorstel is zoals het naar het presidium is gegaan opeens zinvol. Anders zou je kunnen denken dat de fout is gemaakt bij het op de site plaatsen. Dat is dus duidelijk niet het geval.

Mevrouw van Lieshout heeft in de laatste vergadering aan het gemeentebestuur symbolisch de “Hannes van 2012” uitgereikt. Zou men daar zo mee vereerd zijn dat er naar wordt gestreefd die onderscheiding ook in 2013 te krijgen. Dan zijn ze op de goede weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten