vrijdag 11 januari 2013

2013-5 De bomenlijst

Op de agenda voor de commissievergadering Ruimte van 22 januari staat ook weer de bomenlijst. Dit punt is vorige raadsvergadering op het laatste moment van de agenda afgevoerd omdat de bijlagen, waar het eigenlijk om ging, niet tijdig en afdoende waren verspreid en gepubliceerd.
Met veel moeite had ik ze wel kunnen inzien en geconstateerd dat de bomenlijst en de situatietekening niet overeenkwamen met het voorstel zelf. In tegenstelling met wat in het raadsvoorstel stond waren de bomen op het Binnenhof niet opgenomen.

Het voorstel dat nu voorligt is inhoudelijk letterlijk hetzelfde als vorige keer. Wel zijn de data van de vergadering en besluit bijgesteld. Op zich is daar niets op tegen. Het probleem zat niet in het voorstel maar in de bijlagen. En die bijlagen zijn weer niet op de site gezet. Herhaaldelijk is in commissies en raad door leden gevraagd (en dat betekent opgedragen) hiervoor te zorgen. Kennelijk is er geen verbinding tussen vergadering en uitvoerende afdelingen. Het gebrekkig vastleggen van vergaderingen is daar mede een verklaring voor.

Nu maar zien de bomenlijst en de kaarten te pakken te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten